1. Algemeen

Een pop-up festival langs de Turnhoutsebaan in Deurne, van 6 november tot 21 december

Het festival Pop Up TUBA pompt nieuw leven in oud Deurne-Dorp. Van het nieuw aangelegde Cogelsplein tot aan de Frank Craeybeckxlaan slaan de handelaars van morgen hun tenten op. Creatieve ondernemers nemen hun intrek in een leegstaand handelspand en lokken je het huis uit.’Keep it local’ is het motto dit najaar. De origineelste eindejaarscadeau’s vind je op de meest verrassende locaties in je eigen buurt.

En de buurt popt mee. Jong, oud, divers, iedereen krijgt een stek op de baan. Pop Up jeugdcentrum Out Of The Box is het domein van al wie jong is en niet stil kan zitten. Verderop in de Pop Up Speelwinkel verdwalen kinderen in een wereld van papier en karton. En tot slot komt iedereen samen in Pop Up Staminee �����������De Papegaai�������, het infopunt, de ontmoetingsplaats en vooral het hart van dit pop-up festival. Op de agenda staan volkskeukens, matinee’s en repair café’s. Van 6 november tot 21 december blaast Pop Up TUBA de deuren wijd open.


2. Estaminée

* Chez Ivon & Ivette – elke zondag vanaf 9 november tem 21 december van 15 tot 17 uur.
Elke zondag praten gastvrouwen Ivon & Ivette de meest waanzinnige matinee’s aaneen in staminee De Papegaai. Er komt bekend en minder bekend volk over de vloer. Verder testen Ivon & Ivette uw parate kennis, steken u een hart onder de riem en leren u breien. En de grijze maar wijze TuBa band houdt u scherp op je lazy zondagmiddag. Gasten zijn o.a. Bianca Rottiers, Jesse Willems, Tourist LeMC, Anna Schoonbrood, Peter Holvoet Hansen, Ludo Peeters, Wim De Decker,….

* Deelmaaltijd – 
7 november en 5 december van 19 tot 21 uur.
We starten de eerste editie met een deelmaaltijd.  Je neemt een gerecht mee en we delen met elkaar.  We maken een groot buffet, proeven en wisselen recepten uit.

* Pretloket – 7 november en 5 december van 13 tot 17 uur.
Pretloket = gezellig langskomen om met een hapje en drankje allerlei leuk aanbod rond cultuur en vrije tijd te leren kennen én informatie op maat: tijdens het pretloket helpen we je zoeken naar antwoorden op al jouw vragen rond cultuur en vrije tijd. Je bent ook altijd welkom voor een gewone gezellige babbel ! Een maandelijks menu: elke maand  presenteren wij een nieuw maandmenu met allerlei groepsuitstappen / duo-uitstappen / en individuele uitstappen. Alle praktische informatie die je nodig hebt wordt door ons in een maandelijkse pretgazet meegegeven. Iedereen mag mee! Gratis of aan grote korting: Heel veel dingen die we uitzoeken zijn gratis. Voor betalende tickets zoeken we steeds naar grote kortingen.

Haak je “buurt in bloei” -��elke vrijdag: 7, 14, 21, 28 november en 5, 12, 19 december van 14 tot 16 uur.
Elke vrijdag haken en breien we samen.  Neem je wol, katoen, haakpen en/of priemen mee en sluit gezellig aan.  Kan je nog niet haken?  Geen probleem, we staan je bij met raad en d®aad!

*��������������POP UP Podium -��������������������������������elke zaterdag: 8, 15, 22, 29 november en 6, 13, 20 december vanaf 15 uur.
Dit talent ligt nog niet in de rekken langs de Turnhoutsebaan, maar je kan hen hier al een eerste keer komen checken. In de staminee In De Papegaai bestormen wekelijks podiumbeesten van uiteenlopend slag het PopUpPodium. Hou het programma online goed in de gaten, want daar krijg je de allerlaatste line-up te zien van het festival. Optredens van o.a. Jo Jochems, Tourist LeMC, Roustix, e.a.,…

* SOEKMEKAAR – elke donderdag tot zondag van 13 uur tot 20 uur.
‘Soekmekaar����� is het Afrikaanse woord voor ���op zoek gaan naar elkaar’. De voortdurende zoektocht naar en het samenbrengen van verschillende ingrediënten, mensen en culturen is ook de rode draad in het leven van Lien Kockelbergh, de oprichtster van Soekmekaar. Elke dag verse gerechten voor de snelle honger of een volwaardige hap; dagsoep, toast, quiche, tapas, salades en meer.

 

3. Speelwinkel
Creatief met Karton. Sscheurrrr rits knip… pop up speelwinkelzz hip.
PopUp TuBa pakt de Turnhoutsebaan over, de Speelwinkel pakt jou in en jij pakt uit met de gekste verpakkingen. In 60 knetterend knisperende minuten bouwen we een nieuwe winkel. In de kartonnen kruidenier vul je de schabben met papieren patatten en vellen fantasie. Ouders krijgen een uur tijd om hun meest originele eindejaarscadeau te vinden in de winkels van PopUp TuBa, terwijl de kinderen hun eigen POP UP winkel op poten zetten.

ZA 8-15-22-29/11 en 6-13-20/12/2014
14:00u tot 15:00u en 15:00u tot 16:00u
4 tot 10 jaar – 30 kinderen/uur


4. Out Of The Box
���Out of the box’ is een tijdelijk jeugdcentrum waar jongeren en jeugdverenigingen welkom zijn. Wil je zelf ook iets doen in dit Pop Up jeugdcentrum neem dan contact met ons op.  Je kan de ruimte gebruiken als werkatelier, oefenruimte voor theaterproducties  of om te vergaderen.

Contact en info: jeugddienst Deurne  Danai.VanCamp@stad.Antwerpen.be
Volg alle vorderingen op de voet op de Facebookpagina van OUT OF THE BOX


5. POP UP TUBAR – 
elke zaterdag van 8 november tot 20 december van 13 tot 21 uur.
Vanuit een gezonde drang om �����vureke stook��� te spelen, wordt het terrein naast Vanden Borre in Deurne omgetoverd tot een gezellige winterbar. Om jullie van warmte te voorzien, bouwt�� Randy Geerts, The RGtect, er een echte Hout-O-Maat, een roestige machine die het vuur aanhoudt. Heb je het koud, draai dan een blokske hout!

Randy Geerts _ hout_o_maat (2)

Ouders kunnen hier gezellig bijpraten en iets drinken bij een vuurtje, maar ook aan de kinderen is gedacht. Ze mogen zelf de hout-o-maat bedienen en kunnen zich uitleven in de creative corner.

Wie een leeg conservenblik meebrengt, vindt in de winterbar genoeg materiaal om een Tin Can Light te maken. The RGtect zorgt voor een metalen blikjesboom, om alle lichtjes aan op te hangen. Making of foto�����������������������������������������s vind je alvast op www.facebook.com/rgtect.

Randy Geerts _ blikjesboom (3)

Kom testen of je nog steeds de kastanje-klop kampioen bent en ontdek wat een pop pop boot is…

POP UP TUBAR
Turnhoutsebaan 69
2100 Deurne
http://www.rgtect.be/


6. Op locatie :

* Deelmarkt – 15 november van 14 tot 16 uur.
Salle Jeanne Simons (Turnhoutsebaan 1-3)

Een deelmarkt is een rommelmarkt maar dan gratis.  Heb je thuis kinderspeelgoed in goede staat, maar je speelt er niet meer mee?  Doe er iemand anders plezier mee en kom ook eens kijken of je zelf niets nieuws kan vinden.  Graag op voorhand inschrijven?!  Tijdens de deelmarkt worden de gehaakte bloemen van het project ���buurt in bloei��� uitgedeeld.

Repaircafé voor fietsen -��13 december van 13 tot 16 uur.
Out of the Box (Cogelsplein 33)
Weggooien?! Mooi niet! Wij vinden herstellen een goed alternatief voor weggooien.  Remt je fiets niet meer even vlot als voorheen, platte banden en geen pomp voorhanden, …?  Tijdens dit Repaircaf�� zijn er vrijwillige reparateurs die je graag helpen om je fiets te herstellen.�� Het is gratis, enkel onderdelen niet.


7. Volksmuseum Turninum

Ontdek de geschiedenis van de Turnhoutsebaan, stap binnen in Volksmuseum Turninum, Koraalplaats 2. Neem gratis een kijkje en beleef het vroegere Deurne Dorp. Museumbezoeken en wandelingen door Deurne-Dorp op zaterdag en zondag van 14u tot 17u.

http://www.turninum.ch.vu/