Show Menu

Jesse Willems werkt sinds 2009 als freelance fotograaf. Hij specialiseerde zich voornamelijk in portretten maar is ook gepassioneerd door straatfotografie. Als autodidact beschouwt hij elke foto die hij maakt als deel van een continu en eclectisch leerproces, waarbij zijn stijl kan variëren van gedurfd en abstract tot meer klassiek en tijdloos. Zijn werk werd gepubliceerd in onder andere The Times, The New York Times, De Standaard, De Morgen, Trouw, FD, Le Vif, …

Een beetje uitleg bij de fotoreeks:

Get Real Far

Mijn relatie met België is er een die elke Belg herkent. Van zodra ik de grens met België oversteek, overvalt de lelijkheid me. Een soort vertrouwde lelijkheid die ik voorlopig enkel nog maar in België ben tegengekomen.

In de reeks “Get Real Far” ben ik op zoek gegaan naar beelden die dit gevoel distilleren. Ik probeer om met zo weinig mogelijk beelden een zo volledig mogelijke schets van dat Belgische gevoel te tekenen. Een echt vrolijk gevoel is het niet. Zelfs als de vlag uithangt, blijft de begrafenissfeer hangen. Het vuurwerk is net voorbij, wat overblijft zijn vonken en rook.

Het gevoel in deze foto’s wordt versterkt door de manier waarop ze gedrukt zijn. Volgens een oude, ambachtelijke zeefdrukmethode. Met de hand gedrukt op 250 meter van TUBA. Wie goed kijkt ziet door de beelden de rasters die het beeld maken.

jessewillems.be

Twitter: @jessewillems

Facebook: Jessewillems.be

Portretten : Jesse Willems

Jesse Willems werkt sinds 2009 als freelance fotograaf. Hij specialiseerde zich voornamelijk in portretten maar is ook gepassioneerd door straatfotografie.